Beste lezer,

Mediteren is enorm populair. Miljoenen mensen gebruiken bij dat mediteren een smartphone-app. Superhandig natuurlijk. Maar waar komt die populariteit vandaan? Hoe gebruiken die mediteerders die app? En - misschien wel de belangrijkste vraag - zit er niet een rare tegenstelling in: rust vinden door te mediteren, maar daarbij wel die alom- en altijd tegenwoordige smartphone gebruiken? In deze nieuwsbrief leest u er meer over.
Verder in de editie van deze week: een gesprek met de belangrijkste filosoof van dit moment (Bruno Latour, uit Frankrijk, hij is een messcherpe klimaatdenker); de discussie in de Christelijke Gereformeerde Kerken of er ook vrouwen op de preekstoel mogen; een interview met de voorheen zeer machtige, maar door de paus op een zijspoor gezette kardinaal Müller; wat de opkomst van de conservatieve islam voor het religieuze leven in Indonesië betekent; en - welja - de zin van het leven.


Veel leesplezier!


Nico de Fijter 
chef redactie religie&filosofiePS: wél abonnee van deze nieuwsbrief, maar nog geen abonnee van Trouw? Klik hier om een (proef)abonnement af te sluiten!