Beste lezer,

Groene moslims, groene boeddhisten, groene christenen: in deze nieuwsbrief flink wat aandacht voor de religieuze inzet voor een duurzamere wereld. Aanleiding: de Groene Moslims kregen deze week het Groentje uitgereikt, de aanmoedigingsprijs voor jong duurzaam talent. Hoe verbinden zij hun geloof aan hun inzet voor een duurzamere wereld? In deze nieuwsbrief leest u er meer over.

Verder in de editie van deze week: hoe je met zingeving bezig bent ligt deels verankerd in je genen, ontdekten onderzoekers aan de VU; ook in de kleine, liberale Oud-Katholieke Kerk van Nederland is nu een misbruikschandaal uitgebroken; de rol die relieken kunnen spelen in het leven van mensen; ons theologisch elftal over onze ongeneeslijke religiositeit. En nog veel meer!

 

Veel leesplezier!

 

Nico de Fijter

chef redactie religie&filosofie

 

PS: Heeft u zich al aangemeld voor de - mede door ons georganiseerde - Nacht van de Theologie op 27 oktober? Het programma ziet er zeer veelbelovend uit. Klik hier voor het programma en toegangskaarten. Trouw-lezers mogen met korting naar binnen!