Beste lezer,

Heftige cijfers: vijftien procent van de vrouwen en negen procent van de mannen in Nederland heeft wel eens een tijd thuis gezeten met een burn-out. En die cijfers nemen alleen maar toe. Komt door stress en stevige werkdruk, is doorgaans de gedachte. Nee hoor, vertelde filosoof Maarten Coolen deze week in een interview: 'Een burn-out treedt op als je het verhaal over je eigen identiteit niet meer kunt volhouden.' In deze nieuwsbrief leest u er meer over.

Verder in de nieuwsbrief van deze week: een dreigende scheuring in de oosters-orthodoxe kerk; gedoe over een proefschrift over salafistische moslims in Nederland; een interview met hofpredikant Carel ter Linden; de religieuze gevolgen van vechten aan het front.

En nog veel meer!

 

Veel leesplezier!

 

Nico de Fijter

Chef redactie Religie & Filosofie

 

PS: Wij van Religie & Filosofie doen meer dan verhalen schrijven. Met regelmaat zijn we betrokken bij boeiende evenementen in de wereld van religie en filosofie. De komende maand staan er een paar van die evenementen op stapel. Welkom! Onderaan deze nieuwsbrief leest u er meer over.