2017年12月29日 星期五

Meer duurzame energie, maar juich niet te vroeg

Nederland werd in 2017 flink wat molens en panelen rijker Dit jaar werd in Nederland veel meer stroom opgewekt met zonne- en windparken dan in 2016. Dat gaat de goede kant op, maar er is nog geen Samenleving Rijken kiezen vaker voor private zorg 'Vrije zorg', buiten de verzekeraar om, is in trek. Dat maakt de gezondheidszorg op termijn peperduur en 'Mijn zoon doet dat niet', hoor je in Overvecht over vuurwerkvandalisme Utrecht wordt sinds de Kerstdagen geteisterd door autobranden, vermoedelijk het werk van hangjongeren. "Het lijkt wel of ouders de kinderen vrij spel geven. Mijn zoon doet dat niet, Voer voor discussie Oud en Nieuw hoeft niet het meest onveilige feest van het jaar te zijn Oudejaarsnacht is het meest onveilige feest van het jaar, zei de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Frank Wassenberg, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, vindt het tijd om aan die onveiligheid Voor een kartelvrij Nederland Als columnist Romana Abels wil weten waar de gewone Nederlander zich zoal druk om maakt, kijkt ze op petities.nl. Daar begint zowat iedere dag Verder in het nieuws vandaag Hoeveel is Uber waard? Voor de Amerikaanse taxi-app-dienst is het antwoord duidelijk: 70 miljard dollar. Maar het Japanse Softbank Groen Buiten de zakelijke markt rijdt er geen kip in een echt elektrische auto Nog maar weinig particulieren zijn bereid een volledig elektrische auto aan te schaffen: het is te duur en het rijbereik is te beperkt. Uitgelicht Geen Kamerzetel in Den Haag, maar een retourtje Tilburg Ze had haar werk in Tilburg al overgedragen, maar Joke de Kock (nr. 12 van de PvdA) ging toch niet de Tweede Kamer in. 'Zó erg', zei Bert Koenders, die haar op verkiezingsavond bijna fijndrukte
29 december 2017
Klik hier als deze mail niet goed leesbaar is
Goedemiddag,
In 2017 is veel meer zonne- en windenergie opgewekt dan in 2016. Ook woedt de discussie over een veilige nieuwjaarsnacht volop en blikt net-niet-Kamerlid Joke de Kock terug op de nederlaag van de PvdA.
Nederland werd in 2017 flink wat molens en panelen rijker
Nederland werd in 2017 flink wat molens en panelen rijker
Dit jaar werd in Nederland veel meer stroom opgewekt met zonne- en windparken dan in 2016. Dat gaat de goede kant op, maar er is nog geen reden tot juichen.

Samenleving
Rijken kiezen vaker voor private zorg
'Vrije zorg', buiten de verzekeraar om, is in trek. Dat maakt de gezondheidszorg op termijn peperduur en voor sommigen onbereikbaar.

'Mijn zoon doet dat niet', hoor je in Overvecht over vuurwerkvandalisme
Utrecht wordt sinds de Kerstdagen geteisterd door autobranden, vermoedelijk het werk van hangjongeren. "Het lijkt wel of ouders de kinderen vrij spel geven. Mijn zoon doet dat niet, hoor je dan."

Voer voor discussie
Oud en Nieuw hoeft niet het meest onveilige feest van het jaar te zijn
Oud en Nieuw hoeft niet het meest onveilige feest van het jaar te zijn
Oudejaarsnacht is het meest onveilige feest van het jaar, zei de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Frank Wassenberg, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, vindt het tijd om aan die onveiligheid een eind te maken.

Voor een kartelvrij Nederland
Als columnist Romana Abels wil weten waar de gewone Nederlander zich zoal druk om maakt, kijkt ze op petities.nl. Daar begint zowat iedere dag iemand een handtekeningenactie.

Verder in het nieuws vandaag
Hoeveel is Uber waard? Voor de Amerikaanse taxi-app-dienst is het antwoord duidelijk: 70 miljard dollar. Maar het Japanse Softbank krijgt dikke korting.

Bij een aanslag vrijdagochtend op een koptische kerk in de Egyptische hoofdstad Caïro zijn tien mensen omgekomen.

Facebook heeft Ramzan Kadyrov zijn account op Facebook en Instagram ontnomen omdat de Tsjetsjeense leider voorkomt op een Amerikaanse sanctielijst. Is dat terecht of een vorm van censuur?

Groen
Buiten de zakelijke markt rijdt er geen kip in een echt elektrische auto
Nog maar weinig particulieren zijn bereid een volledig elektrische auto aan te schaffen: het is te duur en het rijbereik is te beperkt. Wanneer happen ze wel toe?

Uitgelicht
Geen Kamerzetel in Den Haag, maar een retourtje Tilburg
Geen Kamerzetel in Den Haag, maar een retourtje Tilburg
Ze had haar werk in Tilburg al overgedragen, maar Joke de Kock (nr. 12 van de PvdA) ging toch niet de Tweede Kamer in. 'Zó erg', zei Bert Koenders, die haar op verkiezingsavond bijna fijndrukte met zijn omhelzing.

Volg Trouw op
Klik hier voor de digitale versie van de papieren krant

Neem een abonnement op Trouw
Deze mail werd verstuurd naar tworaho.mail15@blogger.com | Afmelden voor deze nieuwsbrief
Privacyverklaring - Accountvoorwaarden | © 2017 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden

沒有留言:

張貼留言