2017年12月25日 星期一

De hoopvolle kerstboodschap van Freek de Jonge

'Een kind kan de wereld redden' Een rare tendens vindt Freek de Jonge het, dat het Kerstverhaal mensen niet meer wordt aangereikt. Voor Trouw schreef hij er een kerstgedicht over. "Ieder kind kan de redder van de wereld zijn. Dat is Moderne (kerst)manieren 'Mijn zwager koopt te dure kerstcadeaus' "Beste Beatrijs, mijn zwager neemt elk jaar dure cadeaus voor de kinderen mee naar het kerstdiner, terwijl we hebben afgesproken dat niet te doen. Kunnen wij daar een punt van maken, Voer voor discussie Niets is erger dan schijnheiligheid Aan alle lezers die in een relatiecrisis verkeren en stiekem een oude jeugdliefde of iets dergelijks hebben opgetrommeld zegt columniste Elke Geurts: "Zég het nu tegen uw vrouw of man! Ja. Nu. Nu. Ook al is het Kerst. En Democratie Trump neemt geen kerstvakantie De president van de VS uitte op Kerstavond vanuit zijn vakantieverblijf in Florida zijn ongenoegen over de huidige directeur van de FBI, en deed mogelijk racistische uitspraken Interview 'Soms is iets verdringen het beste wat je kunt doen' Schrijfster Renate Dorrestein is ongeneeslijk ziek, maar wil niet praten over haar naderende dood. Wel over haar werk. "Ik heb het nepgezin zelf geleefd en in mijn werk Vandaag ook in het nieuws Een 58-jarige man is op Kerstavond opzettelijk het partijbureau van de Duitse SPD binnengereden in Berlijn. De politie vermoedt
25 december 2017
Klik hier als deze mail niet goed leesbaar is
Goedemiddag,
Freek de Jonge pleit er in een speciaal gedicht voor het Kerstverhaal ook in deze tijd te blijven vertellen. Ook blikken we terug op de Kerstvloed: een grote overstroming die het Noorden in 1717 onderdompelde in rouw.
'Een kind kan de wereld redden'
'Een kind kan de wereld redden'
Een rare tendens vindt Freek de Jonge het, dat het Kerstverhaal mensen niet meer wordt aangereikt. Voor Trouw schreef hij er een kerstgedicht over. "Ieder kind kan de redder van de wereld zijn. Dat is een hoopvolle boodschap."

Moderne (kerst)manieren
'Mijn zwager koopt te dure kerstcadeaus'
"Beste Beatrijs, mijn zwager neemt elk jaar dure cadeaus voor de kinderen mee naar het kerstdiner, terwijl we hebben afgesproken dat niet te doen. Kunnen wij daar een punt van maken, of gaat dit te ver?"

Voer voor discussie
Niets is erger dan schijnheiligheid
Aan alle lezers die in een relatiecrisis verkeren en stiekem een oude jeugdliefde of iets dergelijks hebben opgetrommeld zegt columniste Elke Geurts: "Zég het nu tegen uw vrouw of man! Ja. Nu. Nu. Ook al is het Kerst. En vrede op aarde."

Democratie
Trump neemt geen kerstvakantie
Trump neemt geen kerstvakantie
De president van de VS uitte op Kerstavond vanuit zijn vakantieverblijf in Florida zijn ongenoegen over de huidige directeur van de FBI, en deed mogelijk racistische uitspraken tijdens een vergadering.

Interview
'Soms is iets verdringen het beste wat je kunt doen'
Schrijfster Renate Dorrestein is ongeneeslijk ziek, maar wil niet praten over haar naderende dood. Wel over haar werk. "Ik heb het nepgezin zelf geleefd en in mijn werk geëxploreerd"

Vandaag ook in het nieuws
Een 58-jarige man is op Kerstavond opzettelijk het partijbureau van de Duitse SPD binnengereden in Berlijn. De politie vermoedt politieke motieven.

Koning Willem-Alexander legde in zijn jaarlijkse kersttoespraak de nadruk op gemeenschapszin. Volgens de koning lijkt het steeds moeilijker te worden om elkaar in het dagelijks leven te ontmoeten.

Uitgelicht
Alles spoelde weg in de Kerstvloed
Alles spoelde weg in de Kerstvloed
Huizenhoge golven sloegen driehonderd jaar geleden op de kust van Groningen, Friesland en Noord-Holland. De Kerstvloed bracht dood en honger, maar ook conflicten over de dijken.

Volg Trouw op
Klik hier voor de digitale versie van de papieren krant

Neem een abonnement op Trouw
Deze mail werd verstuurd naar tworaho.mail15@blogger.com | Afmelden voor deze nieuwsbrief
Privacyverklaring - Accountvoorwaarden | © 2017 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden

沒有留言:

張貼留言